Dit is ook mensenhandel

Er zijn verschillende vormen van mensenhandel, zoals seksuele uitbuiting, arbeidsuitbuiting of gedwongen criminaliteit. Het herkennen van de signalen van mensenhandel is ontzettend belangrijk. Soms kan het zich in je omgeving afspelen, zonder dat je het ziet. Een jongen die gedwongen wordt om te stelen en de buit moet afstaan is mensenhandel. Een vrouw die onder valse belofte in Nederland komt werken, en wordt opgesloten om dag en nacht te poetsen is mensenhandel. En een meisje dat door haar vriend wordt gedwongen om seks te hebben met zijn vrienden is ook mensenhandel.

Hoe herken je mensenhandel?

Mensenhandel houdt in dat mensen worden uitgebuit of onder mensonterende omstandigheden te werk worden gesteld. Anderen profiteren daarvan. Het is een ernstige schending van de mensenrechten en een zware vorm van criminaliteit.

Checklist
Dit is ook mensenhandel

Wist je dat dit allemaal vormen van mensenhandel zijn? Bij mensenhandel is er sprake van uitbuiting. Er maakt iemand gebruik van jou zonder dat je daar toestemming voor hebt gegeven. Herken jij je in een van de situaties? Zoek dan hulp. Dit kan anoniem of bij iemand die je vertrouwt, zoals je huisarts of leraar.

 

Betrokken partijen

Logo Zorg- en Veiliheidshuis de Markiezaten