Drie jaar in de handen van een loverboy

Mohini is drie jaar in de handen geweest van een loverboy, maar wist zich te ontworstelen aan zijn greep. Met vallen en opstaan vindt ze een nieuw leven, waarin ze de kracht heeft om helemaal zichzelf te zijn en andere slachtoffers te helpen hun leven weer op de rails te krijgen.

VERLIEFD

“Ik ben verliefd geworden op een jongen en dat pakte anders uit dan gedacht”, begint ze haar verhaal voorzichtig. “Ik was twaalf en leerde een jongen kennen. Hij zat niet bij ons op school maar kwam op het school ­ plein. Eerst werden we gewoon vrienden, maar na een tijdje kregen we een relatie. Het is verliefd worden zoals iedereen dat overkomt. Je bent er voor elkaar, je bent lief tegen elkaar. Er is niets dat je doet vermoeden dat er iets mis zou zijn.” Inmiddels gaat het thuis niet goed. “Mijn ouders zijn gescheiden en ik woonde bij mijn moeder. Zij had haar eigen problemen, waardoor zij mij niet goed kon steunen, en ik kon niet terecht bij mijn vader. Hij weet altijd alles zo te verdraaien dat het mijn schuld is. Als jij je thee laat vallen, ligt dat aan mij want ik heb met je afgesproken. Al die stress thuis leidde bij mij tot agressie.” Ik kreeg het stempel agressief, maar was eigenlijk gewoon depressief. Maar goed, dat weet ik nu. In mijn pubertijd kreeg ik niet de hulp die ik nodig had. En natuurlijk was ik in die tijd ook manipulatief. Ik wist wat ik moest doen en zeggen om de aandacht weg te leiden. Zo wist niemand dat ik in een gang zat.”

BUITEN HAAR LICHAAM

Als ze eenmaal in aanraking komt met de politie wordt ze een tijdje uit huis geplaatst. Zodra ze terug is, spreekt ze weer met haar vriendje af. “Ik vertrouwde hem en hij kende mijn zwakke plekken. Ik ben gepakt op het feit dat ik heel zorgzaam ben. Daar komt bij, dat ik thuis nooit geleerd heb wat goede of slechte relaties zijn. Ik vermoedde niet dat er iets niet klopte. Maar die avond voerde hij me dronken en hij liet me van alles gebruiken. Ik was totaal van de wereld en de volgende ochtend werd ik wakker naast een onbekende man. Zonder mijn kleren aan. Ik zat van de ene op de andere nacht in de shit. Ik bevroor, was in shock. Ik ben naar huis gegaan en heb me wel vijftig keer gedoucht. Ik leefde een paar dagen als een zombie, alsof ik buiten mijn eigen lichaam was.” 

Lees het hele verhaal via Wegwijzer Mensenhandel Openbaar Ministerie

Betrokken partijen

Logo Zorg- en Veiliheidshuis de Markiezaten