Neem contact op

Naam(Vereist)
Laat ons weten wat je bezighoudt. Heb je een vraag voor ons? Stel hem gerust.
KIJK OOK EENS OP
 WWW.SLACHTOFFERWIJZER.NL
DAAR VIND JE MEER INFORMATIE OVER ALLE ORGANISATIES DIE JE KUNNEN HELPEN VOOR PRAKTISCHE, EMOTIONELE, JURIDISCHE EN/OF FINANCIELE HULP

Betrokken organisaties in de Regio Hart van Brabant

Politie

IN GEVAL VAN NOOD BEL JE DE POLITIE: BEL 112

De politie heeft ook een speciale afdeling (AVIM) waar je terecht kan. Daar werken mensen die gespecialiseerd zijn en weten hoe ze je kunnen helpen: 0900-8844

Zorgcoördinator

Onze zorgcoördinator heeft specialistische kennis op het gebied van procedures en kennis van het hulp- en zorgaanbod voor slachtoffers mensenhandel in onze regio. De zorgcoördinator valt (deels) onder het Zorg- en Veiligheidshuis en is te bereiken via 013 751 67 50.

Comensha

Open je ogen voor mensenhandel !

CoMensha is hét landelijke Coördinatiecentrum tegen Mensenhandel en brengt aard en omvang van mensenhandel in beeld. Wij zetten ons in voor de belangen en rechten van (mogelijke) slachtoffers van mensenhandel in Nederland.

Zo registreren wij mede voor de Nationaal Rapporteur Mensenhandel en Seksueel Geweld tegen Kinderen de (mogelijke) slachtoffers van mensenhandel en coördineren hun eerste opvang, hulpverlening en zorg. Ook hebben we een verbindende rol naar allerlei ketenpartners, zoals ministeries en gemeenten, opsporingsdiensten, zorgverleners en jeugdzorginstellingen. Daardoor heeft CoMensha een unieke positie in Nederland en is in staat om knelpunten, tendensen en succesfactoren te signaleren in de uitvoering van het mensenhandelbeleid en te zorgen voor agendering hiervan.

En niet te vergeten: we doen aan voorlichting & bewustwording van mensenhandel. Een voorbeeld van dat laatste is onze fototentoonstelling ‘Open je ogen voor mensenhandel’ die we samen met stichting Open Mind en fotograaf Ernst Coppejans hebben gemaakt. We zijn blij dat deze indrukwekkende tentoonstelling met portretten en verhalen van dertig slachtoffers van mensenhandel staat van 17 mei t/m 11 juni 2019 op het Pieter Vreedeplein in Tilburg staat om aandacht te vragen voor de mannen, vrouwen en kinderen die slachtoffer zijn geworden van seksuele uitbuiting, overige arbeidsuitbuiting, criminele uitbuiting en gedwongen bedelarij en gedwongen orgaanverwijdering. Mensenhandel vindt pal onder onze ogen plaats. Open je ogen!

Help mee, signaleer en meld

CoMensha heeft een landelijke helpdesk waar iedereen die te maken heeft met mensenhandel of er vragen over heeft, terecht kan. De helpdesk behandelt ook de aanmeldingen en de zorgcoördinatie/opvang van slachtoffers. Bel op werkdagen (033) 448 11 86 of mail naar info@comensha.nl. Meer weten? Kijk op onze website.

www.comensha.nl

Sterk Huis

Sterk Huis biedt slachtoffers van mensenhandel een warme en veilige opvang waar meiden, jongens, vrouwen en mannen tot rust kunnen komen. Vanuit die veilige situatie helpt Sterk Huis je om keuzes te maken en om je nare ervaringen een plek te geven. En er wordt gewerkt aan kansen op een goede toekomst.

Bij Sterk Huis kunnen slachtoffers vanuit het hele land terecht.

Sterk Huis is te bereiken via 013 543 30 73
www.sterkhuis.nl

RUPS

Prostitutie maatschappelijk werk en RUPS
Wil je praten over je werk in de prostitutie of loop je rond met een bepaald probleem? Dan ben je bij prostitutie maatschappelijk werk aan het goede adres. We bieden een luisterend oor of denken graag met je mee over een oplossing.

RUPS is een uitstapprogramma voor prostituees. Het maakt voor deelname aan het uitstapprogramma niet uit of je vrijwillig in de prostitutie werkt of onder dwang in de prostitutie bent geraakt. Iedereen kan bij RUPS terecht. Stoppen met prostitutie is niet makkelijk. Het gaat vaak met vallen en opstaan. De één heeft meer tijd of hulp nodig dan de ander. 

PMW en RUPS zijn te bereiken via 06 589 835 93

www.rups.nu

IMW

De professionele hulpverleners van het IMW bieden advies en ondersteuning bij vragen of problemen waar u zelf of met hulp uit uw omgeving niet uitkomt. Bijvoorbeeld op het gebied van opvoeding, echtscheiding, geldproblemen, huiselijk geweld of wanneer u met uzelf in de knoop zit. Samen kijken wij wat u nodig heeft, zodat u zelf weer verder kunt.

www.imwtilburg.nl

Fairwork

FairWork bestrijdt en voorkomt moderne slavernij in Nederland en komt op voor de belangen van de slachtoffers daarvan. Focus ligt op moderne slavernij buiten de seksindustrie, bijvoorbeeld in restaurants, de land- en tuinbouw en de schoonmaakbranche. Deze vorm van mensenhandel noemen we ook wel arbeidsuitbuiting.

www.fairwork.nu

Betrokken partijen