Als hij niet zou opdagen, raakte hij alles kwijt

Rakesh was slachtoffer van een burgeroorlog die in het land woedde tussen rebellen en het leger. Hij vreesde voor zijn leven aangezien hij niet voor de rebellen was. Hij is naar Nederland gevlucht en heeft politiek asiel aangevraagd omdat het niet veilig in zijn land meer was voor hem. Dat snel wordt geweigerd waardoor hij gaat onderduiken. Hij had geen eten, geen geld en moest op zoek naar werk. Na verschillende tips, kwam hij uit bij een Pakistaan die in Amsterdam een aantal souvenirwinkels runt. Hij gaf me werk en ik kon een slaapplek regelen.

BEGIN UITBUITING

Al snel moest hij dubbele diensten draaien, moest altijd lachen naar klanten en mocht nooit zitten. Ook kreeg Rakesh geen pauze en mocht niet eten tijdens het werk. Soms werkte hij zeventien uur achter elkaar en kreeg hij 25 euro, niet eens genoeg om behoorlijk te kunnen eten. Soms kreeg hij ook helemaal niks.

De woonsituatie van Rakesh was ook verschrikkelijk. Hij verbleef in zijn huis en er was geen warm water, verwarming of elektriciteit. Hij sliep in de gang op een matras die hij op straat had gevonden. Hij kon geen kant op. Als hij niet zou opdagen, raakte hij alles kwijt. Hij had Rakesh totaal in zijn macht.

Lees het hele verhaal via Wegwijzer Mensenhandel Openbaar Ministerie

Betrokken partijen

Logo Zorg- en Veiliheidshuis de Markiezaten