Seksuele uitbuiting

Datum: dinsdag 26 mei
Tijd: 15.00 – 16.00 uur

Online misbruik, hoe makkelijk kan het gaan.

Doordat jongeren veel meer online zijn vanwege het coronavirus, lopen zij ook meer risico om slachtoffer te worden van de gevaren van het internet. Want ook mensen met verkeerde bedoelingen zitten meer online. Tijdens het webinar online misbruik, hoe makkelijk het kan gaan vertellen Lilja van Humanitas en Jesse van Sterk Huis alles over de gevaren van het internet.

Op 12-jarige leeftijd heeft 92% van de jongeren een mobiele telefoon. Alles op internet is dus beschikbaar. Voor jongeren is er weinig verschil tussen on- en offline. Ze worden dus makkelijk blootgesteld aan zaken als sexting via snapchat, sextortion, valse insta-accounts, grooming, loverboys, hacken, stalken van je ex vriend of vriendinnetje, pesten of oplichten via internet. Ook meidenvenijn en oproepen tot vechtpartijen komen regelmatig voor.

Onderwerpen die tijdens het webinar aan bod komen:

  • Kennistest: welke apps kennen jullie allemaal?
  • Sexting, hoe makkelijk het kan gaan
  • Ervaringsverhaal van een slachtoffer
  • Afpersing met naaktbeelden
  • Hoe gaan Loverboys en girls online te werk?
  • Waar kan je naar toe voor hulp?

INFORMATIE OVER AANMELDEN EN GEBRUIK VAN HET PROGRAMMA ZOOM

Aanmelden kan door in het aanmeldformulier op Zoom je naam en emailadres in te vullen. Heb je nog geen Zoom account? Dan krijg je de volgende melding: “the email address has not been used as a Zoom account. Sign up free’. Je moet dan eerst een account aanmaken door te klikken op ‘sign up free’. Heb je al een Zoom account? Meld je dan aan met het e-mailadres van je account.

Na aanmelding krijg je een bevestigingsmail met een link naar het webinar. In de mail staat: ‘Click here to join’. Klik daarop vanaf drie minuten voordat het webinar begint. In de mail staat ook het password (6 cijfers) dat je nodig hebt om deel te kunnen nemen.

Je kunt het webinar volgen op een computer, tablet of telefoon. Om via tablet of telefoon deel te nemen, moet je eerst de Zoom app installeren. Ook voor de computer is er een app. De eerste keer dat je je aanmeldt voor een Zoom-webinar, kun je de app installeren.

VEILIGHEID EN PRIVACY ZOOM

Wij gebruiken Zoom voor onze webinars. We zorgen dat Zoom zo is ingesteld dat de veiligheid en privacy van deelnemers gewaarborgd wordt. Om die reden zijn de webinars beveiligd met een wachtwoord dat je toegestuurd krijgt na aanmelding. Deel deze bevestigingsmail met link en wachtwoord niet met anderen! We nemen de presentaties op met toestemming van de sprekers. Vragen die gesteld worden via de Q&A worden niet opgenomen.

Betrokken partijen