Red Team – What’s in a name?

Tijdens de Tweedaagse op 4 en 5 februari hebben de teams de opdracht gekregen om een teamnaam te verzinnen. Omdat we op de deelnemerslijst een rood vakje hadden, werd de naam ‘Red Team’ gesuggereerd. Dat bleek een toepasselijke betekenis te hebben:

Red Teaming wordt door zowel het management van commerciële organisaties als door de overheid gebruikt. Het doel is het reduceren van risico’s en het vergroten van mogelijkheden voor een organisatie om de juiste en meest efficiënte maatregelen te nemen.

Red Teaming geeft inzicht in de mogelijkheden waar potentiële tegenstanders gebruik van kunnen maken. In dat opzicht heeft Red Teaming een directe relatie met Predictive Profiling als middel om een potentiële dreiging al in de voorbereidende fase te verminderen.
Red Teams worden samengesteld op basis van specifieke expertise en ervaring en hebben tot doel om de vaardigheden van de medewerkers aan te scherpen en worden vaak voorafgaand en na een training ingezet. Deze Red Teams geven inzicht in de opties van een potentiële tegenstander en test de respons- mogelijkheden.

Het Red Team bestaat uit:
Gert Buist – Nationale Politie
Els Martens – Functioneel Parket
Eefje de Volder – CoMensha
Hadeline Vorselaars-Rietbergen – gemeente Tilburg

Coaches:
Jill Coster van Voorhout – Universiteit van Amsterdam
Grazielena Marcus – Gemeente Maastricht

Naast het kernteam zijn we in het proces om een flexibele schil te vormen van experts uit verschillende disciplines die ons als kernteam adviseren en waar mogelijk faciliteren in onze aanpak.

In de volgende nieuwsbrief stellen we ons nader voor.

Betrokken partijen

Logo Zorg- en Veiliheidshuis de Markiezaten