NAAKTFOTO’S VAN ZICHZELF DELEN? NIET MIJN KIND!

‘Mijn kind deelt geen naaktfoto’s van zichzelf online’, ‘Mijn kind gaat niet in op vreemde online verzoeken’. Toch? De levenswerelden van jongeren en ouders liggen tegenwoordig mijlenver uit elkaar. Pussypic, Tatta, Dickpic en torie. Veel ouders hebben er nog nooit van gehoord. Daar willen hulporganisaties Fier, Koraal en Sterk Huis samen met Stichting Free a Girl – en hun ambassadeurs Froukje de Both en Irma Knol – verandering in brengen.

Ieder kind heeft tegenwoordig een mobieltje in de hand. Wat zich daarop afspeelt is voor veel ouders een raadsel en de digitale ontwikkelingen zijn niet altijd bij te benen. Ze hebben daardoor minder zicht op hun kind dan vroeger.

Seksuele ontwikkeling

Kinderen experimenteren, onderhouden online contacten, verleggen hun grenzen of worden verliefd op een digitale ‘bekende’. Dit hoort allemaal bij een gezonde seksuele ontwikkeling van een kind en daar is niets mis mee. Toch is het belangrijk om als ouder interesse te tonen in de online wereld van je kind, omdat niet alleen personen met goede bedoelingen online aanwezig zijn. Neem Omegle, een platform dat de meeste ouders niet kennen en dat jongeren die elkaar niet kennen aan elkaar koppelt. Dat kan heel onschuldig zijn, maar op deze kanalen zitten ook mensenhandelaren die misbruik maken van het anonieme karakter van social media.

Niet mijn Kind

Om aandacht te vragen voor seksuele en criminele uitbuiting en ouders te infomeren lanceren Fier, Koraal en Sterk Huis samen met Stichting Free a Girl op 18 oktober – de internationale dag tegen mensenhandel – de campagne ‘Niet mijn Kind’. Free a Girl ambassadeurs Irma Knol en Froukje de Both vinden het belangrijk om de informatie toegankelijk te verspreiden. Daarom staan hun Instagram kanalen de komende tijd in het teken van seksuele uitbuiting en het creëren van bewustwording ervoor.

Over de campagne

Bezoek www.nietmijnkind.nl voor ervaringen van andere ouders en tips over hoe je als ouder zicht kunt krijgen op de online wereld van je kind. Hoe ga je het gesprek aan? Hoe herken je seksuele uitbuiting? Houd vanaf 18 oktober ook de Instagram accounts van Froukje en Irma in de gaten!

Betrokken partijen

Logo Zorg- en Veiliheidshuis de Markiezaten