E-learnings signaleren mensenhandel

Mensenhandel komt helaas nog steeds voor in Nederland. Het aanpakken van mensenhandel begint met het doorgeven van signalen. Medewerkers die vanwege hun functie klantcontact hebben kunnen kunnen deze signalen opvangen, maar dan moeten zij wel weten hoe ze deze signalen herkennen.

Eerste stappen richting signalering

De e-learnings signalering mensenhandel helpen de verschillende beroepsgroepen hierbij. Door de e-learnings zetten professionals zonder voorkennis de eerste stappen richting signalering. Ze ontdekken hoe breed en veelvormig mensenhandel is. Maar vooral: hóe mensenhandel er in de praktijk uit kan zien. Door interactieve opdrachten leren ze welke signalen ze kunnen oppikken in hun dagelijks werk. Daarnaast bieden de e-learnings handvatten waarmee de professionals gericht kunnen handelen als ze signalen ontdekken. De e-learnings zijn kosteloos te volgen en zijn af te spelen op de pc, laptop en tablet. 

Er zijn e-learnings beschikbaar voor:

 • gemeentelijke baliemedewerkers van Burgerzaken
 • gemeentelijke toezichthouders
 • receptionisten in hotels en op vakantieparken
  (gemaakt door Defence for Children – ECPAT)
 • medewerkers technische dienst in hotels en op vakantieparken
  (gemaakt door Defence for Children – ECPAT)
 • medewerkers housekeeping in hotels en op vakantieparken 
  (gemaakt door Defence for Children – ECPAT)

Ook voor studenten

Omdat het CCV en Defence for Children – ECPAT het belangrijk vinden dat er ook vanuit de basis aandacht wordt besteed aan bewustwording en signalering van mensenhandel, zijn de e-learnings ook geschikt gemaakt voor het (beroeps)onderwijs.

Betrokken partijen

Logo Zorg- en Veiliheidshuis de Markiezaten