Save the date! Week tegen Mensenhandel

Op 18 oktober is het de Europese dag tegen Mensenhandel. Aansluitend van 23 oktober tot en met 27 oktober organiseren we met het actieprogramma: Geen plaats voor mensenhandel de Week tegen Mensenhandel. Dit jaar is het thema “Beroofd van Je Vrijheid,” waarbij we aandacht vragen voor de schrijnende realiteit waarin slachtoffers van mensenhandel een beter leven wordt beloofd, maar uiteindelijk worden beroofd van hun fundamentele mensenrechten. Beroofd van hun vrijheid.

In de wereld van arbeidsuitbuiting worden kwetsbare individuen verleid met loze beloftes van fatsoenlijk werk en een beter leven. Ze vinden zichzelf vastgeketend in uitbuitende omstandigheden, zonder eerlijke vergoeding en met minimale arbeidsrechten. Bij criminele uitbuiting worden jonge jongens en meiden een goede status en veel geld beloofd. Slachtoffers worden uiteindelijk onder dreiging en geweld gedwongen om misdaden te plegen, vaak zonder enig besef van de gevolgen die ze nadien onder ogen zien. Slachtoffers van seksuele uitbuiting worden misleid met verleidelijke beloften van liefde, aandacht en een betere toekomst. Echter zijn deze beloften hol, en worden slachtoffers gedwongen tot een leven van vernedering en misbruik.

Samen staan we sterk

Als samenleving moeten we de verantwoordelijkheid nemen om deze onrechtvaardigheden bloot te leggen en rechtvaardigheid te eisen voor degenen die hun vrijheid zijn afgenomen. Tijdens de Week tegen Mensenhandel verenigingen de regio Zeeland, West-Brabant en Hart van Brabant om een krachtige vuist te maken tegen uitbuiting. Laten we samen opstaan tegen mensenhandel en opkomen voor de slachtoffers die hun vrijheid zijn afgenomen. Bij ons is er geen plaats voor mensenhandel.

Ga hier naar meer informatie over de week tegen mensenhandel

Betrokken partijen

Logo Zorg- en Veiliheidshuis de Markiezaten