In haar zoektocht naar stabiliteit belandt Eveline onverwachts in de prostitutie

Het verhaal van Eveline grijpt je bij de keel. Ze kreeg op jonge leeftijd al te maken met seksueel geweld. Helaas was dat nog maar het begin en wordt ze keer op keer geconfronteerd met verkeerde mannen.

Ik groeide op in Den Bosch als een lief, bescheiden en teruggetrokken meisje. Mijn ouders gingen scheiden toen ik 8 jaar oud was. Mijn vader kreeg een nieuwe vriendin die bij hem introk. Zijn vriendin had een zoon van 16 jaar. Ik was 9 jaar. Haar zoon kon zijn handen niet thuis houden. Dat was verkeerd maar ook heel verwarrend. Hij gaf mij als enige het gevoel dat hij me zag staan.

Op de middelbare school kreeg ik vrienden, maar wel de verkeerde. Ik rookte mijn eerste joint, spijbelde en moest vaak nablijven. Op mijn 14e kreeg ik een vriend van 29 jaar. We rookten samen wel eens een joint. Ik herinner me een keer dat we een joint deelde die erg zoet smaakte. Achteraf bleek dat hij er cocaïne bij had gedaan. Later zag ik hem een pijp pakken en dat met een aansteker verwarmen. Dat was de eerste keer dat ik crack rookte. Later raakte ik hieraan verslaafd. In die tijd is hij over mijn seksuele grenzen heen gegaan. Door deze ervaring en eerdere ervaringen met mijn stiefbroer raakte ik hieraan gewend. Ik ging ervanuit dat elke seksuele ervaring niet fijn zou zijn.

Ik zag een hele mooie, gespierde man staan met lichte ogen

Mijn ouders waren het niet eens met de relatie. Daarom maakte ik het uit en nam mijn moeder in vertrouwen en vertelde haar dat ik vaker drugs gebruikte. Mijn ouders lieten mij opnemen in een internaat waar ik afkickte. Er kwamen daar ook gedetineerden sporten. Ik zag een hele mooie, gespierde man staan met lichte ogen. We zochten elkaar op en kletsten wat. Ik raakte zwanger, maar kwam erachter dat hij nog een vrouw en kinderen had. Er volgde een knipperlichtrelatie maar uiteindelijk heeft het geen stand gehouden. Nadat mijn dochtertje werd geboren, woonde ik samen met haar bij mijn moeder.

In die tijd was ik wanhopig op zoek naar een huis. Ik kwam in contact met een man die een woning voor mij kon regelen. Deze man had zelf een vrouw en kinderen. Om de woning van hem te huren was er natuurlijk geld nodig. Ik sloot daarom met hem een deal om een half jaar in de prostitutie te gaan werken. De helft van het geld zou dan voor mij zijn en de andere helft voor hem. Het deel wat voor hem was zou dan worden geïnvesteerd in een bedrijf waar ik op de loonlijst zou komen. Ik zag geen andere oplossing om snel aan geld of een woning te komen. Ik sprak met mijn moeder af dat mijn dochter voor een half jaar bij haar zou blijven wonen, zodat ik mijn leven op orde kon krijgen. Zij wist niks van de prostitutie af.

Ik moest smeken om geld voor boodschappen

De situatie bleek al snel anders dan afgesproken. Ik moest smeken om geld voor boodschappen. Ook bepaalde niet ik, maar hij wie mijn klanten waren. Ik mocht niemand weigeren. Hij sprak met klanten de prijs af. Ik moest alles afstaan. Dat voelde vreselijk. Ik gebruikte drugs, at amper en voelde me gevangen. Ik mocht één keer per week op bezoek bij mijn moeder om mijn dochter te zien. Als ik daar was werd ik constant gebeld door hem om mij te controleren.

Ik schreef me stiekem in bij een daklozenopvang. Toen ik gebeld werd met het bericht dat ik me kon melden hoorde hij het gesprek. Hij werd woedend en sloeg me in elkaar. Ik ben toch gegaan. Tijdens mijn verblijf in de opvang sprak hem nog regelmatig en hij vertelde dat hij zijn vrouw had verlaten voor mij. Ik voelde me rot dat ik zijn gezin kapot had gemaakt. Na 3 maanden ben ik weer naar hem teruggegaan. Tot ik zijn neef sprak. Hij vertelde mij dat zijn kinderen helemaal niet zijn eigen kinderen waren. De kinderen waren van zijn vrouw en een andere man. Ik voelde me juist zo verbonden met hem omdat wij beiden aan het strijden waren voor een betere toekomst voor onze kinderen. Dus toen ik dat hoorde, viel alles op zijn plek en tegelijkertijd brokkelde alles af. Ik begon mezelf te verwaarlozen. Wanneer er klanten kwamen, kon ik alleen nog maar huilen. Tot hij besefte dat hij zich beter op andere meiden kon gaan focussen. Ik was opgebruikt. In totaal heb ik 2 jaar voor hem gewerkt.

Het laatste wat ik tegen mijn vader zei was: ‘’Pap, ik bel je zo terug’’

Op een dag kreeg ik een heftige ruzie met hem. We hadden onenigheid en hij begon me te slaan. Ik ben die dag van hem weggerend en heb mijn vader gebeld. Hij stormde de kamer in en heeft de telefoon uit mijn handen getrokken en kapot gegooid. Het laatste wat ik tegen mijn vader zei was: ‘’Pap, ik bel je zo terug’’. Hij sloeg me zo hard dat ik mijn bewustzijn verloor. Toen ik weer bij kwam gaf hij me nog een aantal trappen na voordat hij vertrok. Mijn vader heeft na mijn telefoontje contact opgenomen met de politie. Zij zijn me komen halen. Op het politiebureau heb ik aangifte gedaan.

Ik heb eerst een tijdje bij mijn vader gewoond en vervolgens bij een vriendin. In beide gevallen werkte het niet. Uiteindelijk trok ik in bij mijn drugsdealer. Daar heb ik de kracht gevonden om daadwerkelijk af te kicken. Na enige tijd is het gelukt om een eigen woning te huren via de woningbouw.

Met hem heb ik een stabiel leven opgebouwd

Ik kwam weer in contact met een man die ik van vroeger kende. We spraken wat af bij mij thuis en hij is nooit meer weggegaan. Met hem heb ik een stabiel leven opgebouwd. Mijn dochter woont nog steeds bij mijn moeder. Zij woont nu al zolang als zij zich kan herinneren bij mijn moeder en is daar gelukkig. Ik gun haar die stabiliteit. Ik zie haar bijna iedere dag en ze komt ook steeds vaker bij ons thuis.

Betrokken partijen