Rechten en slachtoffer zijn van seksuele uitbuiting

Tijd: 13:30 tot 16:00 (inloop vanaf 13:00u en na 16:30u een aansluitende borrel)
Locatie: Stadshuis gemeente Tilburg, Raadszaal

Onder andere veiligheidsprofessionals, politie, ervaringsdeskundigen en jongerenwerk kunnen in het werkveld als eerste in contact komen met slachtoffers van seksuele uitbuiting. Ken jij de route binnen de regio en heb je voldoende handelingsperspectief? Door juist te handelen kan jij het verschil voor iemand maken.

Veel slachtoffers van seksuele uitbuiting durven niet naar de politie te gaan. Bijvoorbeeld omdat ze zelf ook iets strafbaars hebben gedaan op het moment dat zij uitgebuit werden. Als ze al aangifte durven te doen, dan zijn zij mogelijk bang. De Merel van Groningen Foundation zet zich in om de positie van slachtoffers te verbeteren en lanceert de tool ‘’ik krijg toch nog een kans’’ om slachtoffers goed te informeren over hun rechten en mogelijkheden om uit hun situatie te raken en licht toe welke rol politie en ervaringscoaches daarbij kunnen spelen.

Gemeente Tilburg en de Merel van Groningen foundation nodigen jullie van harte uit voor deze bijeenkomst. Tijdens deze bijeenkomst leer je o.a. over het handelingsperspectief in de regio, hoor je het verhaal van een slachtoffer en krijg je meer informatie over de tool ‘ik krijg toch nog een kans’.

Aanmelden kan via romy.van.iersel@tilburg.nl

DOWNLOAD UITNODIGING