Seks

Prijslijst

Drugs

Naaktfoto

Hoe Handle jij Mensenhandel?!

Weet jij hoe het is om benaderd te worden door iemand die niet deugt, bijvoorbeeld via Snapchat? Of hoe het is om onder druk te worden gezet om te stelen of drugs te verkopen, door iemand in jouw omgeving?

Mensenhandel lijkt een ver-van-mijn-bed-show. Toch is het dichterbij dat je denkt. Jongeren tussen 12 en 23 jaar lopen meer dan gemiddeld de kans om slachtoffer (of dader) te worden van mensenhandel. Op iedere middelbare school zitten jongeren die slachtoffer zijn van mensenhandel.

Het is goed om te beseffen dat niemand in een situatie terecht wil komen waarbij je gedwongen en uitgebuit wordt. Veel slachtoffers schamen zich, en zijn bang om veroordeeld te worden door vrienden, familie en klasgenoten. “Eigen schuld, dikke bult. Had je het maar niet zo ver moeten laten komen.” Twee keer schaamte. Twee keer je zelfvertrouwen kapotgemaakt. Twee keer slachtoffer.

Als leeftijdsgenoot kun je een belangrijke rol spelen in het signaleren van zaken die niet pluis zijn. En kun je er ook voor zorgen dat slachtoffers de hulp krijgen die ze nodig hebben. Hoe jij ermee omgaat, kan voor een slachtoffer heel belangrijk zijn. Daarom richten we ons tot jou! Wat zie jij om je heen? Bijvoorbeeld op school, in jouw vriendenkring en op jouw socials? Ken jij situaties die niet helemaal pluis lijken te zijn? Hoe reageer jij als je dit ziet? En weet je wat je kunt doen om iemand te helpen?

Hoe handle jij mensenhandel?

Ben jij zelf slachtoffer van mensenhandel? Wacht dan niet met hulp zoeken. Kijk hier waar je deze hulp kunt vinden.

Maakt je je zorgen om iemand? Draag deze last dan niet alleen. Kijk op deze pagina voor wat jij kunt doen.

Meer weten over mensenhandel?
Check dan de meest gestelde vragen.

Betrokken partijen

Logo Zorg- en Veiliheidshuis de Markiezaten