Loading
Even geduld a.u.b. het magazine wordt geladen...

Deze brief schreef Mirthe aan slachtoffers van mensenhandel, die nét aan hun uitbuiter zijn ontsnapt en in de opvang terecht zijn gekomen. Mirthe weet waar ze over praat. Ze werd zelf stapelverliefd op een verkeerde gast en kwam in de prostitutie terecht.  Vorig jaar deed ze in het kader van de Week tegen Mensenhandel – in de podcast Onzichtbaar Waar – haar verhaal.

Ze zitten klem, zijn bang en kunnen vaak niet meer helder nadenken. Jaarlijks worden in Nederland naar betrouwbare schattingen 5.000 tot 7.500 mensen (seksueel) uitgebuit; op de werkvloer, in een hotelkamer of appartementje om de hoek. De stap om hulp te vragen is groot. Een alerte professional kan het verschil maken.

In dit online magazine, gemaakt in het kader van de Week tegen Mensenhandel 2022, in opdracht van Sterk Huis en de gemeente Tilburg, staat de zorg aan slachtoffers van mensenhandel centraal.

Hoe ziet goede zorg er in de praktijk uit? Wat gaat goed en wat moet beter? Hoe zorgen we ervoor dat  veel meer slachtoffers van seksuele, criminele of arbeidsuitbuiting om hulp durven te vragen? Hoe zorgen we dat professionals – van wijkagent, jongerenwerkers, huisarts tot burgemeester – nog meer voelsprieten ontwikkelen? Vragen waar we in dit magazine een antwoord op proberen te geven.


3/13
1. Cover
2. Inhoud
3. Voorwoord
4. Herman Bolhaar - Nationaal Rapporteur
5. Medische professionals - CoMensha en FairWork
6. Hanne van Aart, Paul Depla - Burgemeesters
7. Jesse Lapien - trainer Sterk Huis
8. Slachtofferhulp Nederland
9. Connie Rijken - Wetenschapper
10. Richard Korver - Advocaat
11. Politie AVIM
12. Joyce Huijding, - Zorgcoördinator mensenhandel
13. De reis van slachtoffers mensenhandel